Analýza investičních pobídek na Kladensku v letech 1998-2016 - Šenfeld, Filip; Loužek, Marek, 1975-; Munzi, Tomáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Práce si klade za cíl analyzovat vliv investičních pobídek na regionální trh práce a hospodářskou úroveň Kladenska. Sledovaným obdobím jsou roky 1998 až 2016 a sledovanou oblastí okres Kladno. Vliv investičních pobídek na trh práce nejdříve analyzuji na úrovni celé České republiky a následně na úrovni Středočeského kraje se zaměřením na investiční pobídky přislíbené investicím realizovaným v okrese Kladno. V další části práce analyzuji vztah mezi proměnnými charakterizující investiční pobídky a hospodářskou úrovní okresu Kladno. Na základě výsledků regresní analýzy nelze vliv investičních pobídek na trh práce na celorepublikové úrovni ani na úrovni Kladenska potvrdit. Korelační analýza naznačuje předpokládaný vztah mezi investičními pobídkami a regionální úrovní HDP, ovšem vztah se jeví jako relativně slabý.
Vedoucí práce: Marek Loužek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses