Problematika dotací v obchodní společnosti (se zaměřením na oblast kultury) - Abelová, Kateřina (2018)
Diplomová práce se věnuje problematice dotací. Nejprve obsahuje úvod do teorie dotací a následně se komplexně věnuje právní úpravě dotací v oblasti účetnictví, a to jak z pohledu české účetní legislativy, tak z pohledu Mezinárodních účetních standardů, ve kterých se dotacím věnuje standard IAS 20. Praktická část je zaměřena na proces získání a vyúčtování dotace od vybraných poskytovatelů jak z České republiky, tak ze zahraničních zdrojů, které jsou nakonec přiblíženy rozborem konkrétních dotací ve vybraném podniku, jehož hospodaření je závislé na přijatých dotacích.