Problematika dotací v obchodní společnosti (se zaměřením na oblast kultury) - Abelová, Kateřina; Müllerová, Libuše, 1945-; Štěpánová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se věnuje problematice dotací. Nejprve obsahuje úvod do teorie dotací a následně se komplexně věnuje právní úpravě dotací v oblasti účetnictví, a to jak z pohledu české účetní legislativy, tak z pohledu Mezinárodních účetních standardů, ve kterých se dotacím věnuje standard IAS 20. Praktická část je zaměřena na proces získání a vyúčtování dotace od vybraných poskytovatelů jak z České republiky, tak ze zahraničních zdrojů, které jsou nakonec přiblíženy rozborem konkrétních dotací ve vybraném podniku, jehož hospodaření je závislé na přijatých dotacích.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses