Historické srovnání úrovně plodnosti České republiky a vybraných zemí jižní Evropy - Václavková, Jana; Nývlt, Ondřej; Krbcová, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Úroveň úhrnné plodnosti v jižní Evropě se dlouhodobě pohybuje pod hranici 1,3 dítěte na jednu ženu, což je označováno jako nejnižší nízká plodnost. Vývoj ukazatelů plodnosti ve vybraných zemích jižní Evropy, kterými jsou Španělsko, Portugalsko a Itálie, je porovnáván s vývojem, kterým v oblasti plodnosti procházela v minulosti česká populace. Hlavním cílem je objasnit, zda za poklesem plodnosti v jižní Evropě stojí fenomén odkládání mateřství do pozdějšího věku, který lze pozorovat právě v České republice, nebo zda došlo k samotnému poklesu plodnosti mladších generací.
Vedoucí práce: Ondřej Nývlt
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses