Využitelnost center sdílených služeb pro vedení účetnictví územních samospráv - Hyžíková, Michaela (2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou účetnictví obcí a využitelnosti center sdílených služeb. Zahrnuje vysvětlení pojmu veřejný sektor, jeho funkce a strukturu. Práce je dále věnována roli územních samospráv a s tím souvisejícího účetnictví. V poslední teoretické části je rozebrán koncept center sdílených služeb, na což navazuje případová studie. Cílem této práce je především rozpoznat možnosti a vhodnost využití center sdílených služeb pro vedení účetnictví územních samospráv s využitím vybraného projektu centra sdílených služeb. Tento projekt zahrnuje praktický příklad zavedení sdíleného účetnictví v praxi dobrovolného svazku obcí. S využitím výsledků tohoto příkladu jsou nastíněny další doporučení v této oblasti.