Využitelnost center sdílených služeb pro vedení účetnictví územních samospráv - Hyžíková, Michaela; Svoboda, Michal, 1983-; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou účetnictví obcí a využitelnosti center sdílených služeb. Zahrnuje vysvětlení pojmu veřejný sektor, jeho funkce a strukturu. Práce je dále věnována roli územních samospráv a s tím souvisejícího účetnictví. V poslední teoretické části je rozebrán koncept center sdílených služeb, na což navazuje případová studie. Cílem této práce je především rozpoznat možnosti a vhodnost využití center sdílených služeb pro vedení účetnictví územních samospráv s využitím vybraného projektu centra sdílených služeb. Tento projekt zahrnuje praktický příklad zavedení sdíleného účetnictví v praxi dobrovolného svazku obcí. S využitím výsledků tohoto příkladu jsou nastíněny další doporučení v této oblasti.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses