Systém vzdělávání a rozvoj zaměstnanců ve společnosti XYZ - Kantorová, Petra (2018)
Diplomová práce se zabývá systémem vzdělávání a rozvoje zaměstnanců ve společnosti XYZ. Cílem práce je provedení analýzy systému vzdělávání a rozvoje v této společnosti a navržení doporučení pro zlepšení jeho fungování. Za účelem naplnění tohoto cíle byly použity jak kvalitativní, tak i kvantitativní metody. Jednalo se zejména o srovnání teorie s praxí, hloubkové polostrukturované rozhovory, analýzu firemních materiálů, dotazníkové šetření a SWOT analýzu. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí, a to teoretické a praktické. První část práce obsahuje vysvětlení teoretických pojmů týkajících se vzdělávání a rozvoje zaměstnanců. Praktická část práce je věnována analýze současné úrovně systému vzdělávání a rozvoje ve společnosti. Součástí této části je i dotazníkové šetření, na základě jehož výsledků byly potvrzeny všechny stanovené hypotézy. Závěr praktické části tvoří doporučení pro zlepšení fungování systému vzdělávání a rozvoje v této společnosti.