Vývoj úmrtnosti v České republice - Valtrová, Kateřina (2018)
Cílem mé bakalářské práce je analyzovat a popsat změny vývoje úmrtnosti v České republice od roku 1950 do roku 2016. V práci jsou obsaženy ukazatele, jež pomohou s charakteristikou vývoje úmrtnosti.Práce je rozdělená do tří hlavních bloků. V prvním bloku jsou definovány veškeré pojmy a metody, které jsou zmiňovány a využívány v této práci. Druhý blok se zabývá vývojem vysvětlených ukazatelů v první části, jako například vývoj obecných a specifických měr úmrtnosti, vývoj kojenecké a novorozenecké úmrtnosti, výpočet úmrtnostních tabulek pro určení vývoje střední délky života apod. Třetí blok je věnován analýze příčin úmrtí, které jsou porovnány jak meziročně, tak mezi pohlavími.