Vývoj úmrtnosti v České republice - Valtrová, Kateřina; Fiala, Tomáš, 1953-; Antovová, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cílem mé bakalářské práce je analyzovat a popsat změny vývoje úmrtnosti v České republice od roku 1950 do roku 2016. V práci jsou obsaženy ukazatele, jež pomohou s charakteristikou vývoje úmrtnosti.Práce je rozdělená do tří hlavních bloků. V prvním bloku jsou definovány veškeré pojmy a metody, které jsou zmiňovány a využívány v této práci. Druhý blok se zabývá vývojem vysvětlených ukazatelů v první části, jako například vývoj obecných a specifických měr úmrtnosti, vývoj kojenecké a novorozenecké úmrtnosti, výpočet úmrtnostních tabulek pro určení vývoje střední délky života apod. Třetí blok je věnován analýze příčin úmrtí, které jsou porovnány jak meziročně, tak mezi pohlavími.
Vedoucí práce: Tomáš Fiala
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses