Hodnocení motivace a spokojenosti zaměstnanců - Gőtzová, Lenka (2018)
Diplomová práce se zabývá hodnocením motivace a spokojenosti zaměstnanců vybrané společnosti. Jejím hlavním cílem je analyzovat současný stav pracovní spokojenosti a motivace pracovníků v konkrétní společnosti a následně navrhnout doporučení či změny za účelem zlepšení či odstranění zjištěných nedostatků. Teoretická část práce se zabývá vymezením základních pojmů a problematiky motivace, pracovní motivace a pracovní spokojenosti. Praktická část se zaměřuje na charakteristiku hodnocené společnosti a vysvětlení metod výzkumu, důležitou součástí je vyhodnocení výzkumu motivace a spokojenosti. V praktické části jsou shrnuty výsledky výzkumu a předloženy návrhy na zlepšení současné situace motivace a spokojenosti zaměstnanců. Závěr práce poskytuje SWOT analýzu možného využití daných návrhů na zlepšení.