Základní platební účet a jeho aplikace - Bezděk, Jakub; Schlossberger, Otakar, 1958-; Klárová, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou základního platebního účtu na území České republiky. Jejím hlavním cílem je představit vlastnosti základního platebního účtu, podmínky, za kterých je zřizován, jakož i právní úpravu, ze které vychází. Teoretická část nejprve vymezuje nejdůležitější pojmy, kterými jsou platební styk a platební služby. Představuje také instituce, které mohou platební služby poskytovat. Nejdůležitější částí je ovšem ta, která se věnuje základnímu platebnímu účtu. Zde jsou definovány služby, které jsou v rámci tohoto produktu nabízeny, postup při zřizování nebo například úplata, která náleží poskytovateli za jeho vedení. V praktické části jsou pak nejprve analyzovány tři vybrané banky z hlediska poplatkové politiky. Závěrečná kapitola nakonec hodnotí, který z vybraných účtů je pro klienty nejvýhodnější.
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses