Podmínky odměňování zaměstnaných osob při výkonu trestu odnětí svobody v ČR v roce 2017 - Mareš, Ondřej; Barák, Vladimír; Krebs, Vojtěch, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Bakalářská práce analyzuje podmínky zaměstnávání a odměňování zaměstnaných osob ve výkonu trestu. V teoretické části popisuje zásadní problémy českého vězeňství, jako jsou recidiva a vysoká míra obsazenosti věznic, s ohledem na hospodaření České republiky a dopad na státní rozpočet. Dále představuje dočasně platnou a nově účinnou legislativu k této problematice. V praktické části jsou pomocí metody srovnávání zachyceny agregované dopady legislativních změn na státní rozpočet, zaměstnavatele osob ve výkonu trestu, i samotné odsouzené. Na základě výsledků kvantitativního výzkumu, který je realizován formou dotazníkového šetření, současní zaměstnavatelé osob ve výkonu trestu vyjadřují spokojenost s výkonem práce odsouzených a hodnotí kladně i legislativně stanovené podmínky zaměstnávání a odměňování vězňů. Výsledky vyvrací stanovené hypotézy. Poukazují na to, že je většina současných zaměstnavatelů osob ve výkonu trestu proti deregulaci odměňování vězňů a většina těch, kteří by preferovali deregulované nastavení odměn, by za takového stavu odměny nezvýšila.
Vedoucí práce: Vladimír Barák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses