Souvislost pracovních podmínek a životního stylu zaměstnance - Křížová, Jana (2018)
Bakalářská práce, s názvem Souvislost pracovních podmínek zaměstnance a zdravého životního stylu, se zabývá otázkou vedení správného životního stylu zaměstnanců Slevomatu z oddělení zákaznické péče. Správný životní styl je v práci chápán jako způsob žití pro předpoklad fyzicky i duševně zdravého jedince. S ohledem na tématiku pracovního prostředí byly vybrané okruhy problematiky podporující správný životní styl. Témata byla následně rozebrána podrobněji. V praktické části je uskutečněn polostrukturovaný rozhovor se šesti zaměstnanci Slevomatu zákaznické péče, při kterém dochází k seznámení jejich stávajícího a preferovaného životního stylu. Výstup šetření se zabývá znaky, které se v rámci pracovního prostředí dají ovlivnit. Následně se v průběhu zhodnocení posuzuje, v jakých oblastech pracovních podmínek, pro předpoklad žití správného životního stylu, má oddělení své silné stránky a ve kterých je prostor ke zlepšení.