Optimalizace výrobního procesu vybrané automobilové společnosti. - Le Anh, Duc; Svobodová, Hana, 1961-; Kuchařík, Leoš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Bakalářská práce se zabývá vybranou automobilovou. Cílem práce je snížit náklady vybraného výrobního procesu. K dosažení tohoto cíle je potřeba zanalyzovat výrobní proces, nastudovat layout a prozkoumat efektivitu toku pohybu pracovníků a produktů ve spaghetti diagramu. Následně navržení zlepšení, které by vedly ke splnění cíle. Nakonec je potřeba kontrola splnění cíle, a to nahlédnutím do OEE, tedy výpočtů efektivity, a dále měřením cycle time a kalkulaci nákladů. V teoretické části je definován provozní management. Se kterým souvisí pojmy jako výrobní kapacita, OEE, takt a cycle time, layout a spaghetti diagram. Tyto pojmy jsou stěžejní pro praktickou část, kde jsou popsána společnost a je představen výrobní proces. Díky sběru primárních a sekundárních dat je proveden rozbor jednotlivých kroků a navržen vhodný způsob, jak zlepšit výrobní proces.
Vedoucí práce: Hana Svobodová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses