Komparace mzdového ohodnocení obyvatel vybraných zemí EU v závislosti na dosaženém vzdělání v roce 2014 - Kirnigová, Kateřina; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Tománková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Bakalářská práce se zaměřila na lidský kapitál. Především, zda se vyplatí do lidského kapitálu investovat prostřednictvím vzdělání.Komparace probíhala ve vybraných zemích Evropské unie, konkrétně v České republice, Slovenské republice, Maďarsku, Spojeném království a Finsku, kde pomocí analýzy mzdového ohodnocení v různých stupních vzdělání bylo v letech 2002 – 2014 zjišťováno, zda se vyplatí investovat do vzdělání v jednotlivých zemích. Následně bylo provedeno porovnání těchto výsledků mezi vybranými zeměmi, díky vytvořenému vlastnímu koši a výpočtům.Hypotéza, že investovat do vzdělání se vyplatí, byla verifikována pouze částečně, a to jen v některých zemích.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses