Vplyv používaných štýlov vedenia a riadenia na výkonnosť zamestnancov - Gulišová, Michaela (2018)
Predmetom bakalárskej práce je analýza a komparácia používaných štýlov vedenia v štyroch rôznych krajinách. Prvá časť práce je venovaná teoretickým poznatkom. Vymedzuje základné pojmy z oblasti riadenia ľudí a súhrnné poznatky o prístupe k vedeniu a riadeniu pracovníkov. Definujem aj rôzne štýly vedenia v závislosti od krajiny, v ktorej sa pracovník aktuálne nachádza. V súvislosti s tým sa spája efektívnosť riadenia, pracovná spokojnosť, pracovné prostredie a komunikácia a spôsob ohodnotenia. V druhej časti práce sa venujem praktickej časti, kde je predstavená použitá metodológia môjho výskumu. Na konci práce je interpretácia a vyhodnotenie získaných výsledkov. Výskum porovnáva súčasné vedenie manažérov na Slovensku, v Česku, Taliansku a Grécku a ich vplyv na spokojnosť zamestnancov. Na záver je vykonaná komparácia s ohľadom na efektívnosť práce a súčasne stanovené odporúčania, ktoré môžu viesť k zvýšeniu efektivity práce a spokojnosti v jednotlivých krajinách.