Ocenění obchodní korporace z oboru pryžových výrobků metodami KČV a tržního porovnání - Lauko, Juraj (2018)
Cílem diplomové práce je odhad tržní hodnoty 100% obchodního podílu společnosti XYZ ke dni 31. 12. 2016. Práce se skládá z úvodního popisu společnosti, a dále finanční analýzy společnosti za sledované období 2012 až 2016. Na základě analýzy je zhodnoceno, zda společnost splňuje předpoklad going concern. Následně je jako základní metoda ocenění zvolena paušální metoda kapitalizovaných čistých výnosů. Metoda odvětvových násobitelů a metoda srovnatelných podniků slouží jako podpůrné metody ocenění. V závěru jsou shrnuty výsledky jednotlivých metod a stanovena tržní hodnota společnosti.