Risk management spoločnosti AVON Cosmetics - Schwarzová, Lucia (2018)
Táto bakalárska práca sa zaoberá riadením rizík pôsobiacich na spoločnosť Avon Cosmetics. Pozornosť je venovaná rizikám vyplývajúcim z podnikateľskej činnosti spoločnosti. V teoretickej časti je vymedzený pojem risk management, jeho jednotlivé fázy a začlenenie do chodu organizácií. Práca sa ďalej zaoberá teoretickému chápaniu vybraných skupín rizík s ohľadom na vybranú spoločnosť.Hlavným cieľom praktickej časti je analýza risk managementu a následné zhodnotenie jeho nástrojov vo vybranej spoločnosti. Na úvod je predstavená spoločnosť Avon Cosmetics, jej podnikateľská činnosť a riziká z nej plynúce. Analýza riadenia rizík pozostáva z uvedenia konkrétnych rizikových procesov a spôsobu ich riadenia. Dôraz sa kladie aj na vzťah spoločnosti s jej materskou firmou. Záverom analýzy je poistná ochrana spoločnosti ako súčasť jej risk managementu.