Bitcoin ako forma digitálnych peňazí - Sosa, Patrik; Revenda, Zbyněk, 1959-; Metrah, Samy; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Hlavnou úlohou tejto diplomovej práce je previesť čitateľa problematikou novodobého fenoménu kryptomien s hlavným zameraním na bitcoin. Vzhľadom na to, že je svet kryptomien relatívne mladý, stále nie je úplne jasne toto aktívum zadefinované. Na to nadväzuje praktická čast, ktorá odpovedá na otázku, či je možné bitcoin považovať za digitálnu menu. Pomocou základných štatistických a investičných ukazovateľov je porovnávaný cenový vývoj bitcoinu s kurzovým vývojom piatich menových párov. Jedná sa hlavne o svetovo obchodovateľné meny. Hlavným prínosom práce je teda poskytnutie uceleného pohľadu na fungovanie systému Bitcoin a overenie, či sú jeho jednotky platobným prostriedkom alebo investičným aktívom.
Vedoucí práce: Zbyněk Revenda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses