Zlepšování interních logistických procesů ve výrobním podniku za použití prvků Průmyslu 4.0 - Haberzettl, Pavel (2018)
Zaměřením této diplomové práce je aplikace nástrojů metodiky Lean Six Sigma pro nalezení způsobů zlepšení interních logistických procesů v konkrétním výrobním podniku. Navrhované změny procesu berou ohled na současný trend Průmyslu 4.0. Teoretická část se zaměřuje na zlepšování procesů pomocí Lean Six Sigma, principy štíhlé výroby a rozbor pojmu Průmysl 4.0. Praktická část popisuje aplikaci zlepšovacích technik na skutečný proces ve výrobním podniku jehož výkonnost je pro vedení v současnosti obtížné sledovat. Výsledkem byl návrh čtyř řešení pro eliminaci zdrojů prostojů a zvýšení úrovně monitorování dodávek materiálu. Pro všechny čtyři návrhy byl vytvořen plán kontroly. Po ohodnocením všech variant bylo vybráno zlepšení založené na senzorech a mobilních terminálech.