Konzumerizmus a konzumná spoločnosť z pohľadu behaviorálnej ekonómie - Ballová, Lea (2018)
Konzumerizmus je v poslednej dobe stále častejšie rozoberaná problematika, na ktorúsa tvoria rôzne protichodné názory. Cieľom tejto bakalárskej práce je spracovať problematikukonzumerizmu, opísať všetky jej základné charakteristiky a následne vyvodiť možné následkykonzumného správania spotrebiteľov. Ďalším cieľom je prepojenie problematikykonzumerizmu s relatívne novo-vzniknutou vednou disciplínou, ktorá sa nazýva behaviorálnaekonómia. Za pomoci behaviorálnej ekonómie budeme schopní v závere vyvodiť príčinyiracionálneho konzumného správania spoločnosti.