Aplikace Balanced Scorecard - Pokorný, Tomáš (2018)
Diplomová práce se zabývá aplikací strategického systému řízení výkonnosti, Balanced Scorecard, v podniku Data Elektronik, který doposud nikdy neměl explicitně definovanou strategii. Nejprve je definována nejvyšší úroveň strategie – poslání, hodnoty a vize podniku. Následně je provedena analýza vnějšího a vnitřního prostředí, která ústí ve SWOT analýzu. Na základě SWOT analýzy je navržena strategie podle 4 perspektiv Balanced Scorecard. Stěžejním výstupem diplomové práce je grafický návrh strategické mapy podniku.