Platební služby po implementaci PSD II. - Vršecká, Tereza; Schlossberger, Otakar, 1958-; Staniek, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá hlavními změnami v platebních službách po implementaci nové směrnice o platebních službách na vnitřním trhu (PSD II). Teoretická část práce se zaměřuje na souhrnné vymezení právní úpravy platebních služeb, zejména se věnuje jejich úpravě v novém zákoně o platebním styku. V praktické části je pak provedena konkrétní analýza vybraných platebních služeb u vybraných poskytovatelů. Cílem analýzy je zejména porovnat, jaké platební služby poskytují bankovní poskytovatelé platebních služeb a na jaké se naproti tomu orientují nebankovní poskytovatelé platebních služeb. Jako zástupce bankovních poskytovatelů byla vybrána Česká spořitelna a.s., jako nebankovní poskytovatel pak platební instituce Cofidis s. r. o.
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses