Organizační architektura nadnárodních společností - Novak, Roman; Malý, Milan, 1936-; Dědina, Jiří, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Hlavním cílem bakalářské práce s názvem „Organizační struktura nadnárodní společnosti“ je seznámení čtenáře s moderními organizačními strukturami, které vznikly v důsledku procesu globalizace a jsou využívány nadnárodními společnostmi. Teoretická část obsahuje popis základních pojmů jako je organizační struktura, nadnárodní společnost a globalizace. V této části budou také popsány jednotlivé typy organizačních struktur, vyjmenované klady a zápory, principy jejich fungování a příležitosti, které společnostem přináší. V praktické části byla provedena charakteristika organizační struktury nadnárodní společnosti IKEA Group. Má pozornost byla rovněž věnována systému managementu a zásadám, kterými se tato firma řídí. Závěr mé práce obsahuje analýzu získaných empirických poznatků a posouzení organizační architektury IKEA Group.
Vedoucí práce: Milan Malý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses