Komparace vlivu českých médií mezi první a druhou přímou volbou prezidenta ČR - Dvořák, Adam (2018)
Diplomová práce analyzuje vliv médií na obě dosavadní přímé volby prezidenta České republiky v letech 2013 a 2018 s hlavním cílem komparace tohoto vlivu mezi oběma volbami. Přidanou hodnotou práce je komplexnost celé analýzy - probíhá totiž na úrovni televizního vysílání, rozhlasového vysílání, denního tisku a zpravodajských webů a to za pomoci kvantitativní i kvalitativní analýzy mediálního obsahu. Jedním ze závěrů práce je potvrzení nepřímého vlivu médií obecně a vyvrácení přímého vlivu v případě tisku a zpravodajských webů. Přímý vliv televizního a rozhlasového vysílání se nepodařilo spolehlivě zhodnotit. Konečným závěrem práce je zjištění poklesu zájmu tisku a zpravodajských webů o volbu prezidenta v roce 2018 a naopak mírný růst v případě televizního a rozhlasového vysílání.