Komparace vlivu českých médií mezi první a druhou přímou volbou prezidenta ČR - Dvořák, Adam; Ševčík, Miroslav, 1958-; Žantovský, Petr, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce analyzuje vliv médií na obě dosavadní přímé volby prezidenta České republiky v letech 2013 a 2018 s hlavním cílem komparace tohoto vlivu mezi oběma volbami. Přidanou hodnotou práce je komplexnost celé analýzy - probíhá totiž na úrovni televizního vysílání, rozhlasového vysílání, denního tisku a zpravodajských webů a to za pomoci kvantitativní i kvalitativní analýzy mediálního obsahu. Jedním ze závěrů práce je potvrzení nepřímého vlivu médií obecně a vyvrácení přímého vlivu v případě tisku a zpravodajských webů. Přímý vliv televizního a rozhlasového vysílání se nepodařilo spolehlivě zhodnotit. Konečným závěrem práce je zjištění poklesu zájmu tisku a zpravodajských webů o volbu prezidenta v roce 2018 a naopak mírný růst v případě televizního a rozhlasového vysílání.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses