Vývoj veřejného dluhu v zemích V4 - Strobach, Jiří (2018)
Předmětem bakalářské práce nazvané Vývoj veřejného dluhu v zemích V4 je analýza veřejných dluhů států Visegrádské skupiny. Zaměřuje se na vývoj veřejných dluhů po vzniku jednotlivých samostatných republik, a to České, Slovenské, Maďarské a Polské. První část vymezuje pojmy potřebné pro popsání veřejného dluhu, příčin jeho vzniku a akumulace a ekonomických důsledků. Druhá část analyzuje a porovnává jednotlivé veřejné dluhy států.