Suger-free komunita v České republice a její spotřební praktiky - Holoubková, Marcela; Chytková, Zuzana; Pašmik, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem této diplomové práce je zjistit skutečné podněty zapříčiňující vznik reflexivních pochybností či souhlas s nimi, které pak vedou ke změně spotřebního chování a připojení ke komunitě Cukrfree, ke které mají spotřebitelé větší důvěru než k dominantnímu systému. Komunita je tvořena členy, kteří se rozhodli ze svého jídelníčku vyřadit rafinovaný cukr, z velké části omezit fruktózu i glukózu. Tyto reflexivních pochybnosti se týkající ortodoxních zdravotních či národních doporučení a zásad běžného stravování. V teoretické části práce se zaměřuji na charakteristiku dané komunity, dominantní ideologii, proti-ideologii a reflexivní pochybnosti. Výzkum je uskutečněn pomocí triangulace kvalitativních metod, a to zúčastněném pozorování, studia dokumentů a polostrukturovaných rozhovorů. Výsledkem práce je zjištění nedůvěry vexpertní systémy, touha po zdravém těle a zajištění jeho prevence prostřednictvím stravy.
Vedoucí práce: Zuzana Chytková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses