Podnikání - návrh učebnicového zpracování problematiky CSR - Horáková, Lucie; Králová, Alena, 1958-; Holečková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Společenská odpovědnost firem je podnikatelský přístup, který přispívá k udržitelnému rozvoji. CSR poskytuje sociální, hospodářský a environmentální přínos všem zúčastněným stranám. Jedná se o budoucnost moderního podnikání. Hlavním cílem diplomové práce je učebnicové zpracování problematiky CSR pro studijní účely obchodních akademií. Téma je zpracováno tak, aby studenti získali ucelené informace o dané problematice. První část diplomové práce se zabývá teoretickým vymezením základních pojmů, které se týkají systému českého školství, RVP, ŠVP a problematikou učebnic jako didaktických pomůcek. Další částí diplomové práce je její praktická část. Ta obsahuje návrh části učebnice, což zároveň představuje vytyčený cíl této diplomové práce. Poslední část diplomové práce se zaměřuje na zjišťování dosažené kvality učebního textu a to 3 metodami. U prvních dvou metod bude analyzovaná didaktická vybavenost učebnice. Třetí a zároveň poslední využitá metoda bude dotazníkové šetření.
Vedoucí práce: Alena Králová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses