Ovlivňuje kapesné spokojenost dítěte? - Sýkorová, Eva; Špeciánová, Jitka; Čermáková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Práce se zabývá konceptem životní spokojenosti a jejích determinantů, konkrétně vztahem důchodu a spokojenosti u žáků 6. až 9. tříd druhého stupně základní školy v Plzni. Důchod zde představuje kapesné, jež žáci měsíčně dostávají. Díky vlastnímu dotazníkovému šetření mezi dětmi ve výše zmíněných třídách na základních školách a gymnáziu v Plzni pracuje s daty od 449 žáků a sleduje závislost jejich spokojenosti na výši jejich kapesného. Tu práce nepotvrzuje. Závislost se podařila potvrdit u aktuální nálady, spokojenosti s volným časem a spokojenosti mezi spolužáky, dále pak u ročníku, ve kterém žáci studují. Nebylo nalezeno mnoho zásadních rozdílů v porovnání mezi dívkami a chlapci. V porovnání se žáky ze základních škol, žáky z víceletého gymnázia při hodnocení spokojenosti více ovlivňuje aktuální nálada.
Vedoucí práce: Jitka Špeciánová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses