Ocenění společnosti Polabské mlékárny, a.s. - Brych, Jiří; Brabenec, Tomáš; Leja, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato diplomová práce se zabývá oceněním podniku Polabské mlékárny, a. s. a jejím cílem je určení tržní hodnoty společnosti. Práce je rozdělena do 5 hlavních částí. Po popisu oceňované společnosti následují strategická a finanční analýza, na které navazuje analýza a prognóza generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu. Závěrečná kapitola se po určení průměrných vážených nákladů kapitálu věnuje samotnému ocenění výnosovou metodou DCF Entity pro vlastníky a věřitele s využitím parametrického vzorce. Doplňkově je podnik oceněn také metodou tržního porovnání.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses