Ocenění podniku VKS Pohledští Dvořáci, a. s. - Hniličková, Aneta Natálie; Maříková, Pavla, 1965-; Dvořák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato diplomová práce pojednává o ocenění podniku VKS Pohledští Dvořáci, a. s. Cílem je určit jeho tržní hodnotu za využití veřejně dostupných údajů i interních dat podniku. Práce je rozdělena do 6 částí. Nejprve jsou uvedeny základní informace o společnosti, následuje strategická a finanční analýza, dále prognóza generátorů hodnoty, na jejímž základě je sestaven finanční plán. Nakonec je provedeno samotné ocenění podniku výnosovou metodou DCF APV ve třech scénářích s využitím parametrického vzorce. Jako doplňková metoda k výnosovému ocenění slouží metoda tržního porovnání srovnatelných podniků.
Vedoucí práce: Pavla Maříková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses