Vliv používaných stylů vedení a řízení na výkonnost zaměstnanců - Kohoutová, Zdeňka (2018)
Cílem této bakalářské práce je analýza stylu vedení a řízení a jeho vlivu na výkonnost zaměstnanců ve vybraném hotelovém podniku. První část práce je zaměřena na shrnutí teoretických znalostí z oblasti stylů vedení a řízení, výkonnosti a faktorů výkonnost ovlivňujících. Druhá část práce analyzuje styl vedení a řízení v podniku pomocí dotazníkového šetření s přímými nadřízenými a jejich podřízenými zaměstnanci v jednotlivých odděleních kuchyň, restaurace, recepce a lůžková část – pokojské. A dále hodnotí dopad tohoto stylu vedení a řízení na výkonnost zaměstnanců, spokojenost zaměstnanců a firemní kulturu. V závěru jsou vyhodnoceny hypotézy, stanovena konkrétní opatření a návrhy, která by mohla vést ke zlepšení motivace, spokojenosti a výkonnosti zaměstnanců.