Vícekriteriální analýza znečišťovatelů životního prostředí v ČR - Moravcová, Dana; Jablonský, Josef, 1955-; Sekničková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Diplomová práce se zabývá vícekriteriální analýzou znečišťovatelů životního prostředí v ČR. Konkrétně je zaměřena na oblast znečišťování ovzduší. Práce je rozdělena do třech částí. V první části je zahrnuta teorie vícekriteriálního rozhodování, základní pojmy a popis využitých metod. Druhá kapitola se soustředí na problematiku znečišťování. Je popsán integrovaný registr znečišťování, který je zdrojem analyzovaných dat. Dále je tato část věnována neziskové organizaci Arnika zabývající se touto problematikou a jsou zmíněny související. Závěrečná, praktická část se soustředí na sestavení žebříčku společností a provozoven, které jsou největšími znečišťovateli na našem území. V rámci analýzy jsou využity metody WSA, TOPSIS a ELECTRE III.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses