Analýza dostupnosti sociální infrastruktury pro seniory v Karlových Varech - Meisnerová, Eliška (2018)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení dostupnosti sociální infrastruktury pro seniory v Karlových Varech. Teoretická část práce se věnuje pojmu sociální politika a jejím typům. Dále je charakterizován pojem sociální služba a sociální infrastruktura. Jsou uvedeny druhy sociálních služeb, způsoby financování a právní úprava. Druhá část je věnována analýze současné situace sociální vybavenosti pro seniory města Karlovy Vary. K tomu slouží data dostupná z veřejné databáze ČSÚ a Registru poskytovatelů sociálních služeb. Na základě poznatků získaných ze dvou rozhovorů je uveden návrh projektového záměru, který je v souladu s prioritními cíli z oblasti sociálních služeb uvedených ve Strategickém dokumentu města Karlovy Vary. Z práce plyne, že současná nabídka sociálních služeb pro seniory je nedostačující, nicméně Magistrát města Karlovy Vary se snaží tuto situaci řešit a počítá se stárnutím populace do budoucna.