Analýza dostupnosti sociální infrastruktury pro seniory v Karlových Varech - Meisnerová, Eliška; Černá Silovská, Hana; Kolaříková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení dostupnosti sociální infrastruktury pro seniory v Karlových Varech. Teoretická část práce se věnuje pojmu sociální politika a jejím typům. Dále je charakterizován pojem sociální služba a sociální infrastruktura. Jsou uvedeny druhy sociálních služeb, způsoby financování a právní úprava. Druhá část je věnována analýze současné situace sociální vybavenosti pro seniory města Karlovy Vary. K tomu slouží data dostupná z veřejné databáze ČSÚ a Registru poskytovatelů sociálních služeb. Na základě poznatků získaných ze dvou rozhovorů je uveden návrh projektového záměru, který je v souladu s prioritními cíli z oblasti sociálních služeb uvedených ve Strategickém dokumentu města Karlovy Vary. Z práce plyne, že současná nabídka sociálních služeb pro seniory je nedostačující, nicméně Magistrát města Karlovy Vary se snaží tuto situaci řešit a počítá se stárnutím populace do budoucna.
Vedoucí práce: Hana Černá Silovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses