Analýza vývoje auditorského trhu v ČR pohledem ekonomického cyklu mezi lety 2005 - 2016 - Kožený, Aleš; Zamrazilová, Eva, 1961-; Pekárek, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou vlivu ekonomického cyklu na auditorský trh v České republice. Pomocí vybraných metod je sledováno období mezi lety 2005 a 2016. Úvodní část přibližuje charakter auditorského prostředí a jeho legislativní ukotvení v rámci tuzemského prostoru. Dále jsou uvedeny hlavní teoretické přístupy k hospodářskému cyklu. Představeny jsou i základní příčiny a důsledky finanční krize, která do zkoumané periody významně zasáhla.Hlavní část práce se zaměřuje na analýzu časové řady. Výzkum dokládá odlišný vývoj velkých a malých auditorských společností. Následná korelace s ekonomikou České republiky a eurozóny potvrzuje hlavní hypotézu práce. Je verifikováno, že vybrané odvětví podléhá vlivům ekonomického cyklu. Míra závislosti se liší v kontextu jednotlivých porovnávaných veličin.
Vedoucí práce: Eva Zamrazilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses