Sdílená ekonomika a její vliv na konzumní společnost - Hladíková, Lenka; Džbánková, Zuzana, 1967-; Krameš, Jaroslav, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá sdílenou ekonomikou a jejími vlivy na konzumní společnost.Cílem bakalářské práce je provedení analýzy, která zodpoví otázky, zda a jak sdílenáekonomika působí na konzumní společnost a jestli její vlivy zmírňují negativní dopadykonzumu na životní prostředí. Dále práce zodpovídá otázku, zda je postavení sdílenéekonomiky na trhu udržitelné a pro společnost prospěšné. Analýza dostupných studií ukázala,že sdílená ekonomika konzumní společnost ovlivňuje pozitivně i negativně. Pozitivně jeovlivněna environmentální a společenská sféra, čímž došlo ke zodpovězení druhé otázky,protože bylo prokázáno, že některé ze služeb mají příznivý vliv na životní prostředí. Nadruhé straně postavení sdílené ekonomiky na trhu je v mnoha případech kontroverzní. Svýmnejasným postavením negativně ovlivňuje právní a ekonomickou sféru, kdy kvůlinedostatečné regulaci a nedodržování zákonů jsou ohrožena tradiční odvětví a spotřebitelnemá dostatečnou ochranu.
Vedoucí práce: Zuzana Džbánková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses