Postavení starších osob na trhu práce - Kadlecová, Michaela; Šimková, Martina, 1987-; Fiala, Tomáš, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cílem práce je analyzovat vývoj ekonomické aktivity osob ve věku 55–64 let na trhu práce v České republice v letech 2002–2016. Práce zahrnuje definici demografických a ekonomických pojmů a pojmů z oblasti sociální politiky. Analytická část se soustředí na vývoj ekonomické aktivity, zaměstnanosti a nezaměstnanosti. Práce se dále věnuje oblasti vzdělávání dospělých, dlouhodobé nezaměstnanosti a podílu částečných úvazků. V rámci těchto témat je Česká republika srovnána s ostatními členskými zeměmi Evropské unie, díky čemuž se dá situace v České republice lépe zhodnotit. Na závěr jsou uvedeny příklady zemí, ve kterých se Česká republika může inspirovat při zlepšování podmínek pro starší osoby na trhu práce.
Vedoucí práce: Martina Šimková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses