Návrh a optimalizace systému manažerského účetnictví ve výrobním podniku - Křehnáčová, Aneta; Wagner, Jaroslav, 1977-; Král, Bohumil, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cílem této diplomové práce je analyzovat stávající situaci v konkrétním výrobním podniku a na základě zjištěných nedostatků navrhnout konkrétní způsoby optimalizace, které by mohl podnik v budoucnu implementovat, s důrazem na manažerský význam kalkulačně-výkonového účetnictví. V teoretické části jsou shrnuty poznatky související s manažerským účetnictvím, členěním nákladů, jejich alokací, kalkulacemi a jejich využitím v řízení. V praktické části je provedena hodnoticí analýza konkrétního podniku zabývajícího se zakázkovou polygrafickou výrobou. Na základě hodnoticí analýzy jsou navrženy možné optimalizace stávajícího systému manažerského účetnictví, které jsou následně demonstrovány na příkladu z podnikové praxe.
Vedoucí práce: Jaroslav Wagner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses