Trvale udržitelné podnikání vs. globální problémy - Vaněček, Tomáš (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou trvale udržitelného podnikání a trvale udržitelného rozvoje. V teoretické části jsou vysvětleny oba termíny, z jakých principů a pilířů vychází. Zároveň jsou tyto zásady aplikovány na konkrétní podnik v praxi. Práce se dále zaměřuje na společnost ELK a výstavbu pasivních domů, které přispívají k udržitelnému rozvoji a nabízí řešení globálních problémů. Hlavním cílem je potvrzení myšlenky, že lze úspěšně podnikat na základě trvalé udržitelnosti, kdy je zajištěn rozvoj ekonomický, environmentální i sociální. Je vysvětlen význam a přínos úsporných staveb jak pro obyvatele domu, tak kvůli nalezení řešení celoplanetárních problémů.