Trvale udržitelné podnikání vs. globální problémy - Vaněček, Tomáš; Džbánková, Zuzana, 1967-; Breňová, Lubomíra, 1948-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou trvale udržitelného podnikání a trvale udržitelného rozvoje. V teoretické části jsou vysvětleny oba termíny, z jakých principů a pilířů vychází. Zároveň jsou tyto zásady aplikovány na konkrétní podnik v praxi. Práce se dále zaměřuje na společnost ELK a výstavbu pasivních domů, které přispívají k udržitelnému rozvoji a nabízí řešení globálních problémů. Hlavním cílem je potvrzení myšlenky, že lze úspěšně podnikat na základě trvalé udržitelnosti, kdy je zajištěn rozvoj ekonomický, environmentální i sociální. Je vysvětlen význam a přínos úsporných staveb jak pro obyvatele domu, tak kvůli nalezení řešení celoplanetárních problémů.
Vedoucí práce: Zuzana Džbánková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses