Strategická analýza vybrané společnosti - Nekuža, Jiří; Dvořáček, Jiří, 1947-; Švaříček, Robin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tato bakalářská práce pojednává o strategické analýze dopravní společnosti Leo Express Global, a.s. Teoretická část práce je věnována vysvětlením pojmů strategie, strategické řízení a analýzám vnitřního a vnějšího podnikového prostředí. Praktická část se opírá o teoretický základ, který byl stanoven jako předpoklad k úspěšné strategické analýze firmy. Nabízí praktický pohled na současnou situaci na trhu dopravy a ukazuje možný směr vývoje firmy. Analýza se především soustředí na trh v České republice, jelikož společnost je aktivně v sedmi zemích střední a východní Evropy a každý jednotlivý trh se liší ať už politicko-legislativními, tak i ekonomickými podmínkami V závěru práce je uvedeno několik možností formulace strategie na základě poznatků získaných z praktické části práce.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses