Analýza potenciálu cestovního ruchu v turistické destinaci Česká Kanada - Mičunková, Petra; Černá Silovská, Hana; Kolařík, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá aktuální situací a potenciálem pro cestovní ruch v turistické destinaci Česká Kanada, pro kterou byla nově založena organizace destinačního managementu. Teoretická část se věnuje rešerši dosavadních teoretických přístupů a hodnotících metod cestovního ruchu a také je vysvětlena podstata a základní principy destinačního managementu. Pro hodnocení potenciálu cestovního ruchu v této oblasti je použita metoda J. Bíny a SWOT analýza. Data jsou získána prostřednictvím terénního šetření, rozhovorů s odborníky v cestovním ruchu, relevantních strategických materiálů a Českého statistického úřadu. Výsledkem této práce je zjištění velmi vysokého potenciálu pro několik složek cestovního ruchu a následné představení možností zlepšení a dostupných finančních prostředků pro rozvoj cestovního ruchu.
Vedoucí práce: Hana Černá Silovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses