Možnosti profesionalizace Historické síně obce Tetína - Švandová, Eliška (2018)
Bakalářská práce se věnuje Historické síni obce Tetína, kterou lze označit za obecní muzeum. Vzhledem k plánované rekonstrukci objektu a realizaci nové stálé expozice je záměrem této práce nastínit možnosti profesionalizace Historické síně, tak aby došlo ke zkvalitnění prezentace lokálního kulturního dědictví jak pro rezidenty obce, tak pro její návštěvníky. Práce charakterizuje obec Tetín, její historii, památkové a přírodní bohatství, potenciál obce z hlediska turismu a aktéry lokální kultury. Teoretická část nastíní problematiku muzejnictví. Praktická část zahrnuje východiska pro profesionalizaci činnosti, ideový záměr nové stálé expozice, možnosti jejího financování a doporučení z pohledu strategického managementu a marketingu.