Analýza změn cen rezidenčních nemovitostí v závislosti na hospodářském cyklu - Grauová, Lenka; Lukavec, Martin, 1980-; Kolaříková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou změn cen rezidenčních nemovitostí v závislosti na hospodářském cyklu ve vzorku evropských a amerických měst. Cílem práce je tuto závislost nalézt a zhodnotit ji na základě dat z období 2005-2016. Současně se práce věnuje vyhodnocení závislosti mezi trhy měst ze vzorku. Výsledky této práce mohou být použity jako východisko pro odhad budoucího vývoje na trhu s rezidenčními nemovitostmi. Práce nejprve poskytuje teoretický základ, ve kterém čtenáře seznamuje s problematikou realitního trhu, a především trhu s rezidenčními nemovitostmi, a je uvedena do kontextu dosavadního výzkumu. Praktická část je věnována samotnému výzkumu, v rámci kterého byla využita především práce s časovými řadami a korelační či regresní analýza. Před prezentací výsledků jsou v úvodu praktické části představena města vzorku a jsou identifikovány klíčové ukazatele, na jejichž základě byl výzkum proveden.
Vedoucí práce: Martin Lukavec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses