Strategická analýza konkrétního podniku - Procházková, Veronika (2018)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit strategickou pozici konkrétního podniku na trhu a zjistit, jaké kroky by měla sledovaná společnost podniknout za účelem dalšího pozitivního vývoje. Doporučení pro budoucí rozvoj podniku budou provedena na základě aplikovaných metod strategické analýzy. Těmito metodami jsou analýza PESTLE, Porterův model pěti sil, VRIO analýza, analýza nákladů a syntéza. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části práce jsou obecně popsány výše zmíněné metody. V praktické části práce jsou tyto metody aplikovány na konkrétní podnik, kterým je restaurace POVODÍ. Výsledky práce budou poskytnuty vedení podniku, které je bude moci posléze využít pro plánování budoucí strategie.