Vliv demografických ukazatelů na cenu nemovitostí - Záhumenský, Jan; Slaný, Martin, 1982-; Mirvald, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Cílem této práce je pomocí kvantitativní metody zkoumat vliv demografických proměnných na cenu nemovitostí v České republice. Aktuální vzrůstající ceny nemovitostí vybízí k otázce, zdali za tímto cenovým vývojem lze hledat vliv demografických charakteristik obyvatelstva. Ke zkoumání této problematiky byla použita regresní analýza za pomocí faktorové analýzy, která umožňuje zachytit významné kohorty obyvatelstva na území České republiky a která umožnila abstrahovat od jiných, v čase více dynamičtějších, proměnných. Výsledky práce v souladu se zahraničními studiemi potvrzují významný vliv demografické a socioekonomické struktury obyvatelstva na cenu nemovitostí na základě dat z posledního sčítání lidu.
Vedoucí práce: Martin Slaný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses