Porovnání sňatečnosti a rozvodovosti v ČR a dalších zemích EU - Kulvaitová, Kristýna; Fiala, Tomáš, 1953-; Krbcová, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato bakalářská práce má za cíl sledovat vývoj vybraných ukazatelů sňatečnosti a rozvodovosti v České republice a ve zvolených zemích Evropské unie během let 1990 až 2015. Nejprve definuje základní pojmy související se sňatečností a rozvodovostí a popisuje modely sociální politiky, které mohou ovlivňovat jejich úroveň. Je zde uvedena stručná charakteristika analyzovaných zemí. Následně je provedena samotná analýza vybraných ukazatelů. V závěru se nachází porovnání výsledků jednotlivých zemí a jejich možné souvislosti s modelem sociální politiky uplatňované v dané zemi. Pozornost je věnována i predikci budoucího vývoje počtu prvních sňatků.
Vedoucí práce: Tomáš Fiala
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses