Vyhodnotenie aktivít vybranej spoločnosti v oblasti udržateľného rozvoja - Franková, Henrieta (2018)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zmapovať aktivity vybranej spoločnosti, v oblasti udržateľného rozvoja a CSR. Analyzovať tieto aktivity a navrhnúť prípadne zlepšenie do budúcna pre tento konkrétny podnik. Práca je rozdelená do dvoch častí. Teoretická časť predstavuje koncept spoločenskej zodpovednosti spoločností, zahrňujúc všetky jej oblasti. Práca tiež popisuje koncept udržateľného rozvoja, ktorý úzko súvisí so spoločenskou zodpovednosťou a zameriava sa na 17 cieľov udržateľného rozvoja. Praktická časť následne skúma aktivity vybranej spoločnosti- IKEA ako globálnej a lokálnej firmy v tejto oblasti. Na základe získaných informácií sú záverom navrhnuté zlepšenia činností spoločnosti do budúcna.